För många är hunden ens bästa vän som man likställer med en människa. Av den anledningen bli historien om Arthur lite extra tårdrypande – på ett mycket positivt sätt.

Arthur är den hemlösa hunden som i Ecuador fann ett gäng svenska extremsportare när de var mitt uppe i en VM-tävling.

”När vi tillagade vår frystorkade mat såg jag, i ögonvrån, att en hemlös hund strök omkring. Han såg riktigt stygg ut med ett tre decimeter stort sår på ryggen. Jag gav honom en köttbulle. Och på den vägen är det, kärlek från första köttbullen.”

Citatet kommer från Mikael Lindnord som efter köttbullen fann en vän och ny familjemedlem. Hunden Arthur fanns med Mikael och de tre andra i laget under den resterande tävlingen och var en mycket tapper medlem i laget – och en otroligt trött hund när tävlingen var slut. Nu när tävlingen är över om hunden Arthur få komma med till Sverige kan de konstatera att han är en trött sjuåring. Enligt Aftonbladet kommer det kosta runt 50 000 kronor att få in honom i landet och att få honom först i karantän. Men visst är det värt det. Sedan är det bara att bunkra upp med allt det bästa för att få Arthur på det bästa humöret någonsin. Glukosamin för hund från svenskadjurapoteket.se kan vara att rekommendera då han kan ha lite vissna leder som behöver piggas upp.

Hjälpa andra hundar

Det vackra med denna berättelse är även att familjen nu startat en fond där man vill hjälpa andra herrelösa hundar för att få ett bättre liv, och om de lyckas med att hålla fonden levande får vi se i framtiden, men chanserna med all media ser lovande ut.

 585611-old-dog