När du skaffar häst är det en mängd olika prylar som du kommer att behöva införskaffa. En del kanske hästen får med sig på köpet och annat behöver du själv köpa in. Din egen utrustning kan behöva uppdateras och anpassas också.

När du plockat hem din häst är ett stallapotek det första du behöver fixa. Det ska innehålla artiklar för enklare sårvård, bandage och termometer. Plåster och bandage till dig själv är också bra att lägga i.

häst i skogTransportera din häst rätt

Många hästägare transporterar sina hästar minst en gång i veckan, och att låna bil och transportkärra varje gång kan bli bökigt. Det är därför enklare att du har egen hästtransport och en bil som är stark nog att dra ekipaget.
För att kunna transportera din häst är det nödvändigt med en bil med dragkrok så att du kan dra hästtransporten och hästen till olika träningar, tävlingar eller andra aktiviteter. Hos https://dragkrok365.se/ kan du skaffa en dragkrok anpassad till din bilmodell. Se till att den monteras på rätt sätt så inga olyckor händer.
För att att transportera din häst på ett säkert sätt gäller det att du tränar hästen på att gå in och ur transporten, lugnt och stilla. Du kan behöva ett hönät och kanske belysning så att hästen har något att plocka med under resan, och transportera aldrig hästen utan transportskydd om benen.

Prylar du behöver

Du behöver sadel, vojlock, träns och grimma, grimskaft, ryktborstar, hovkrats och din egen utrustning som minimum. Utöver det är reflexer och benskydd bra att ha och beroende på hur frusen din häst är och vad den används till kanske några olika täcken. Hästutrustning är ganska dyrt och för att den ska hålla länge gäller det att du ser till att sköta utrustningen på ett bra sätt. Rengöra, olja in och återfetta lädersaker förlänger livslängden enormt. Att ha hela och bra skötta prylar är viktigt för både din och hästens säkerhet så ingenting går sönder under användning.

Lycka till med din häst!