Om du har funderat på att börja spela på hästar finns det en rad olika sorters spel att välja mellan. När du är ny inom denna spelgren kan du behöva hålla koll på vilka lopp som finns, vilka hästar som historiskt sett har sprungit bra lopp och vilka platser i Sverige som är ”hotspots” för trav och spel.

Att prova på Andelsspel hos Cafe Brasco har flera fördelar. Här finns många omtyckta profiler från travet och du får möjlighet att spela tillsammans med tippare som nått stor framgång. Många andelsköpare har fått glädjande besked hos Cafe Brasco genom åren, och här har stora vinster delats ut från V75 och V86 .

Jägersro och Solvalla

När du ska börja spela på hästar finns det flera spelformer.

  • Du kan hitta många av dessa hos ATG.
  • Om du föredrar fasta odds kan du välja mellan LeoVegas, Unibet eller Bet565.
  • Vill du hellre spela poolspel kan du göra detta via Svenska Spel eller ATG.

Solvalla och Jägersro är två välkända ställen där du kan spela på hästar. Här har många vinnare kunnat hämta in stora summor pengar, som Anders Åkesson med hemvist i Skåne. Han innehar det nuvarande vinstrekordet på 22,6 miljoner kronor, vilket han lyckades uppnå i september 2018. Han fick då alla rätt på V86, och fick ett vinnarsamtal från Hans G Lindskog som är vinnarambassadör på ATG. Nu har han kunnat unna sig en del extra i vardagen och har även köpt en lägenhet åt fruns föräldrar.

Kända vinnare

Ett antal hästar är kända för att ha sprungit snabbt i trav och kammat hem mycket pengar. Bland dessa finns Pinto Bob som vann V75 och gav en utdelning på närmare en miljon kronor till Marie Wannebrant. Hon hade tidigare också fått en vinst på 5,2 miljoner på nyårsafton, och var glad över den goda vinsten. Marie byggde sitt system runt spikar hon satt på Handsome Brad och Zorro Wind. Här kunde hon se att Handsome Brad sedan tidigare vad spelad upp till 17 procent, vilket innebar att hon tolkade hästen som en bra spik. Marie gillade också kusken, Carl-Johan Epson, och valde spiken på grund av detta. Även musikerna Peter Mjörnestrand och Anna-Lena Andersson gjorde ett bra val när de spelade på V75 och vann 7,6 miljoner. Anna-Lena läste på om hästarna och streckade hästar som hade låga nummer eftersom upploppet var kort.